7 ΙΟΥΝΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 


Η 7η του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων. Βασικοί σκοποί είναι η προώθηση πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας στον τομέα των τροφίμων, η καταπολέμηση των τροφικών δηλητηριάσεων και η διασφάλιση ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι ασφαλή και απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, τοξίνες και άλλα επιβλαβή συστατικά. 


Η ημέρα αυτή επίσης στηρίζει τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.  


Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει έμπρακτα με τις πολιτικές της τη μέρα αυτή.



Σχόλια